Rullmuru / Muruvaiba paigaldus

Hind: Kokkuleppel Tartumaa

Mis asi on siirdemuru ehk muruvaip? Siirdemuru on muruvaipa meenutav mururull, millega rajatakse uut muruala. Kui siirdemuru paigaldada, siis koosneb see mitmest rullist, õigemini meenutavad need pisikesi turba ribasid, mis lõpuks omavahel ühendatakse. Muruvaibad kasvavad kokku ning lõpuks on üks suur ja kaunis roheline ala.

Siirdemuru on kõige kiirem valik, kui tahta uut rohelust enda koduaeda saada. Külvates läheb paar nädalat enne, kui murututid endast märku annavad, siis siirdemuruga on roheline paradiis olemas koheselt.

Mismoodi siirdemuru valimine käib? Muruvaipa kasvatatakse eelnevalt paar aastat (nii kaks kuni kolm aastat). See tähendab, et selle kahe-kolme aasta jooksul hooldatakse muru hoolikalt. Teostatakse pidev niitmine, väetamine, umbrohu eemaldamine ja ka kastmine. Lõpuks kui muru on küps, siis lõikab masin muru viiludeks ning rullitakse kokku. Lõpp produkt on see, mida me tunneme siirdemuru all.

Miks siirdemuru on hea, kuidas see erineb teistest muru rajamise viisidest? Siirdemuru on teistest muru rajamis viisidest kõige kiirema tulemusega. Inimesed tahavad saada tulemust, mida nad näevad koheselt või on hoovi rajamisega kiire. Sellisel juhul on siirdemuru paigaldamine kõige parem variant. Üks miinus on tema hind. Hinnaklassi poolest on ta krõbedam, kui näiteks muru külvamine.

Siirdemuru paigaldamise eelised:

Muru tihedus – kuna see on väetatud, töödeldud ja hooldatud muru, siis on rullmuru koheselt tihedam, kui seda seemnemuruga võrrelda. Kiirus – tulemus on näha koheselt, aga juurdumine ning muru täielik valmidus saabub esimese kuu jooksul. Paremad tulemused järskudel nõlvadel ja kraavikallastel. Kahjud saab taastada kiirelt – kui on tekkinud tühi auk või probleem, siis saab sinna lisada seemnemuru või lõigata vigane tükk välja ja asendada see uuega. Pole vaja oodata, kuni muruseeme idanema hakkaks. Mururulle eeltöödeltakse ning tänu sellele on vähem mure ka igasuguste haiguste ja putukate suhtes.

Lisatud: 16.02.2023 · Vaatamisi: 184 · Teenuse ID: 21934
Teenus.info lehtedel kasutatakse küpsiseid.
Veebilehe kasutamist jätkates nõustute
küpsiste kasutamisega ja veebilehe tingimustega!