Projekt: Pikaajaline finantsplaneerimine

Hind: 400.- Kõik

1

Investeerimisprojekt

Projekti läbiviijaks on OÜ Korrashoid, mis tegeleb erinevate puhastusharjade tootmisega (riideharjad, põrandaharjad, mopid, pesuharjad). OÜ Korrashoid on tegutsenud aastast 1995 ja tema käive on läbi aastate kasvanud. Seetõttu soovitakse muretseda seade ettevõttele, mida kasutatakse riideharjade tegemiseks.

See seade maksab 800 000 krooni, kohaletoimetamise kulud on 30 000, seal sees on ka paigaldamine, ning seadme jääkväärtuseks jääb projekti lõppedes null krooni. Seega investeeringu kogusumma on 830 000 krooni. Aastas toodetakse 200 000 riideharja hinnaga 8 krooni hari. Tootmiskulud moodustavad 60% müügisummast. Ettevõtte tootmisvarud suurenevad 20 000 krooni võrra. Ettevõte arvestab, et seadme elueaks on 4 aastat. Firmale rakendatav maksumäär on null protsenti, sest puhaskasumit ei jaotata dividendideks ja reinvesteeritakse. Kapitali hind 10%.

Käesoleva investeerimisprojekti eesmärgiks on teostada vajalikud investeeringu- analüüsid. Samas on selle projekti kaaseesmärgiks ettevõtte juhtidele ja investeeringute ja finantsküsimustega tegelevatele töötajatele näidata, mida on vaja ettevõttes investeeringute planeerimisel ja tegemisel ning investeeringute poliitika kujundamisel silmas pidada. Kriteeriumidest kinni pidamine aitab oluliselt kaasa juhtkonna ja seeläbi kogu ettevõtte eelarvepoliitika tasakaalustatusele, mis on oluliseks eelduseks stabiilsele majandusarengule firmas.

Investeerimisprojekti ehk investeeringu mõiste all peab silmas pidama, et investeering oleks suunatud täiendava väärtuse loomisele, olgu selleks kitsamalt käsitletav kapitali- või finantsinvesteering, laiemalt ettevõtte netovara kasv või hoopis täiendav ühiskondlik lisandväärtus.

Analüüsi tegemisel leitakse investeeringu praegune puhasväärtus, kasumiindeks, tasuvusaeg, sisemine tulumäär.

Projektis käsitletakse finantsanalüüsi, projekti eelarvet, suhtarve, NPV ja diskontomäära seost, leitakse tasuvuslävi, koostatakse EBIT- EPS analüüs, riskianalüüs ja otsustatakse NALi mudeli abil, kas seade osta või rentida.

Sisukord:

1

KOKKUVÕTE.. 3

INVESTEERINGU MÕISTE.. 4

FINANTSANALÜÜS. 6

PROJEKTI EELARVE.. 7

SUHTARVUD.. 8

NPV JA DISKONTOMÄÄRA SEOS. 10

TASUVUSLÄVE LEIDMINE.. 11

EBIT- EPS ANALÜÜS. 12

RISKIANALÜÜS. 13

RENDI- OSTU ANALÜÜS. 15

JÄRELDUSED.. 17

Investeerimisprojekt, 2006.a, 17 lk, 1,0 reavahe, kaasas powerpoint esitlus ja excel tabelarvutused.

Töö edastatakse töö tellija e-posti aadressile peale makse sooritamist.

Lisatud: 16.01.2009 · Muudetud: 16.01.2009 · Vaatamisi: 1579 · Teenuse ID: 4256
Teenus.info lehtedel kasutatakse küpsiseid.
Veebilehe kasutamist jätkates nõustute
küpsiste kasutamisega ja veebilehe tingimustega!