Alutaguse karuvaatlus

Hind: 1650 eek Ida-Virumaa

Karuvaatlustuuril teeme matka pruunkaru elupaikadesse, tutvume nende eluga ja veedame öö karuvaatlusonnis. Selleks sõidame Eesti kõige karurohkemasse piirkonda, Alutaguse metsadesse. Karu nägemise tõenäosus on 92%.

Tuur algab lõuna ajal Lääne- ja Ida-Virumaa piiril. Kõigepealt tutvume mesikäppade elupaikadega, vaatame kraabituid puid, jälgi, väljaheitehunnikuid ja muid märke nende kohalolust. Räägime karude bioloogiast, aastaringist, käitumisest ja loomulikult karulugusid. Karujutte räägitakse seal kandis nii palju, et kokkuvõtvalt võiks seda isegi Alutaguse karukultuuriks nimetada.

Õhtul lähme vaikselt kaurvaatlusonni, mis asub autoteest kilomeetri kaugusel. Võtame tasakesi kohad sisse ja jääme ootama, sest nüüd on juttude aeg läbi. Otti meeled on ülimalt teravad ja hirm inimese ees niivõrd suur, et vähimagi häirimise korral põgeneb ta paaniliselt. Eriti tähelepanelikud peame olema õhtuhämarusess ja päikesetõusul, sest just siis on päntajalgadel tegus aeg. Onnis lahkume hommikul kell 8.

Lisatud: 04.03.2010 · Muudetud: 04.03.2010 · Vaatamisi: 4228 · Teenuse ID: 6536
Teenus.info lehtedel kasutatakse küpsiseid.
Veebilehe kasutamist jätkates nõustute
küpsiste kasutamisega ja veebilehe tingimustega!