Diplomitöö: Tegelik ja tunnetatud inflatsioon Eestis

Hind: 1000.00 Kõik

Diplomitöö eesmärgiks on hinnata, milline on tarbijate inflatsiooni tajumise viga Eesti näitel erinevate sotsiaalsete gruppide ja kaupade- teenuste gruppide lõikes.
Sellest tulenevalt on diplomitöö eesmärgi saavutamiseks püstitatud viis uurimisülesannet:
1. kirjeldada inflatsiooni näitajaid ja inflatsiooni arvutamise korda Eestis;
2. kirjeldada tunnetatud ja tegeliku inflatsiooni teoreetilist käsitlust;
3. vastavalt teha kokkuvõte tunnetatud ja tegeliku inflatsiooni erinevusele empiirilistest uurimustest teistes riikides;
4. selgitada uurimuse/ valimi metoodikat;
5. viia läbi ankeetküsitlus eraisikute seas ja analüüsida selle küsitluse tulemit ja
teha järeldusi.

Diplomitöös kasutatakse nii deskriptiivseid (verbaalseid ja graafilisi) kui ka analüütilisi meetodeid. Käsitluses tegeliku ja tunnetatud inflatsiooni olemuse ja tunnetatud inflatsiooni analüüsimiseks kasutatakse erinevate majandusteoreetikute ja -analüütikute uurimuste tulemusi inflatsiooni ja selle määratluse kohta majanduses.

Autor tugineb oma diplomitöös prospektiteooriale (Prospect theory), samuti on hangitud teoreetilist materjali mitmetest võõrkeelsetest teaduslikest artiklitest ja raamatutest. Metoodikast kasutab autor ankeetküsitlust, koostades vastavateemalise küsimustiku. Küsimustik on koostatud tunnetuslikust inflatsioonist lähtudes.
Küsimustiku esimene osa selgitab vastaja kohta käivad üldandmed (vanus, sugu,
haridustase), teine osa uurib vastajalt, kui palju tõusid vastaja arvates kulud (toit, rõivas jne) aasta lõikes, kolmas osa täpsustab, kui tihti ja millise makseviisiga tasutakse erinevate kaupade - teenuste eest. Eesti inflatsiooni analüüsimisel toetutakse Eesti Statistikaameti ja Eesti Panga poolt publitseeritud ja publitseerimata statistilistele andmetele.

Diplomitöö on valminud 2007. aastal, 71 lk, 58 allikat, küsitlus esitatud 6000-le inimesele, kelledest vastas 764 isikut, retsensendi hinne A.

Kirjatöö edastan e-posti vahendusel peale ülekande sooritust.

Lisatud: 16.01.2009 · Muudetud: 16.01.2009 · Vaatamisi: 1784 · Teenuse ID: 4250
Teenus.info lehtedel kasutatakse küpsiseid.
Veebilehe kasutamist jätkates nõustute
küpsiste kasutamisega ja veebilehe tingimustega!